URATARINA: Myyntireskontra-asiantuntijaksi kaikesta huolimatta

Espanjan kielen, valokuvauksen sekä tomaatti- ja kesäkurpitsaviherpeukaloinnin lisäksi päiväni täyttää myyntireskontra-asiantuntijan rooli Kredinorin tehotiimissä. Se on hieman yllättävää, sillä yläasteikäisenä vannoin, etten tekisi taloushallinnon töitä ikinä.

Hei! Olen Marianne ja työskentelen Kredinorilla myyntireskontra-asiantuntijana.

Mielenkiintoni tätä paikkaa kohtaan heräsi välittömästi, kun työpaikkailmoituksessa luki ’monipuolinen työnkuva’, ja tämä käsitys vain vahvistui ensimmäisessä haastattelussa. Työntekijälle myös tarjottiin ilmoituksen mukaan mahdollisuus itse vaikuttaa työntekemisen tapoihin sekä niiden kehittämiseen. Tämä ei jäänyt vain ilmoituksen tekstiin, vaan on toteutunut ja toteutuu edelleen.

Kukapa ei tykkäisi salapoliisityöstä?

Myyntireskontra-asiantuntijana olen mukana uusien myyntireskontra-asiakkuuksien käyttöönotoissa. Teen myös päivittäisiä reskontratöitä, joihin sisältyy esimerkiksi asiakaspalvelua puhelimessa ja sähköpostitse sekä niihin liittyviä toimenpiteitä, yhteydenpitoa toimeksiantajiin sekä monenlaista salapoliisintyötä.

Olen osa myyntireskontra-maksuliikennetiimiä, jossa on tällä hetkellä neljä jäsentä. Lisäkseni tähän tehotiimiin kuuluu luottopelaajamme Leena, joka on ollut talossa pidempään, ja kaksi aivan uunituoretta tulokasta.
Koen työni erityisen merkitykselliseksi, kun saamme uuden asiakkuuden rullaamaan ja olemme päässeet taas yhden etapin eteenpäin. Lopputulos saadaan aina aikaan isomman porukan yhteistyönä.

Se klassinen uratarina: taloushallinnon alalle vahingossa

Minun uratarinani taitaa olla aika klassinen. Yläasteiässä vannoin, että talouspuolen hommia en ainakaan tee ikinä. Pienenä unelma-ammattini oli lapsuuden ja nuoruuden harrastuksen innoittamana palomies tai myrskytutkija.

Tradenomiopinnoissani opiskelinkin liiketoiminnan logistiikkaa – en myrskytutkimusta, mutta en isommassa mittakaavassa taloushallintoakaan. Siitä innostuin ja siihen erikoistuin vasta työelämän myötä. Voisi siis sanoa, että päädyin taloushallinnon ammattiini vahingossa, ja nyt olen pitkän linjan ammattilainen. Lisäksi olen opiskellut aiheen tiimoilta lisää ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

Eniten nautin työni vaihtelevuudesta ja siitä, että rutiinityötehtävien parissakaan koskaan ei ole kahta samanlaista päivää. Tykkään siitä, että on vastuuta ja mahdollisuus kehittää omaa toimenkuvaa. Meillä myös kuunnellaan aidosti työntekijöiden mielipiteitä, ja meillä on myös erinomainen mahdollisuus vaikuttaa toimintatapoihin.

Toimistolla kannattaa istua kokeneempien työkavereiden viereen: silloin oppii uutta kuin huomaamatta

Olen hybridityöstä nauttiva ihminen, eli nautin työskentelystä sekä etänä että läsnä. Toimistotyössä parasta ovat ihmiset, ja Turun toimistomme tukee hyvin työskentelyä. Yhteiset tilat myös mahdollistavat kokonaisvaltaisen oppimisen, kun pääsemme kuulemaan, miten kollegat pohtivat asioihin ratkaisuja.

Nyt olen Kredinorilla ensimmäistä vuottani. Uudelle ihmiselle on valtavan tärkeää ymmärtää oma tärkeä paikkansa prosessissa ja se, miten oma toiminta vaikuttaa muiden työhön. Olen kuvannut asiaa siten, että aluksi voi tuntea olevansa ikään kuin kielikylvyssä, kun ei välttämättä heti ymmärrä kaikkea. Vinkkini uusille kredinorlaisille kuuluukin, että uteliaalla mielellä pääsee pitkälle, aina kannattaa kysyä. Ja oppimista voi vahvistaa istahtamalla konttorilla kokeneemman kollegan viereen!

Tämänkaltaiseen tehtävään sopii ulospäinsuuntautunut ja rohkea henkilö. Excel-osaaminen ja IT:n perustaidot on syytä olla hanskassa. Paineensietokykyä tarvitaan myös jonkun verran, ja ehdottomasti kykyä toimia tiimissä.

Ihmiset Kredinorilla ovat sitoutuneita työhönsä. Arvopohja on vahvasti läsnä ja näkyy päivittäisessä toiminnassa. Olemme tiivis yhteisö ja autamme aina toisiamme. Sen merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Mariannella on aikuinen poika ja lähes eläkeikäinen cavalierkingcharlesinspanieli Fiti, joka saa aina välillä heittäytyä myös rakastamaansa toimistokoiran rooliin.

Vapaa-aika kuluu espanjan opiskelun, puutarhanhoidon ja valokuvauksen parissa. Espanjan puhumista Marianne on päässyt välillä treenaamaan myös toimistolla!

Talousasioiden parissa Mariannella on takanaan pitkä ura. Kredinorilla hän työskentelee myyntireskontra-asiantuntijana ensimmäistä vuotta.

Haluatko tietää lisää työskentelystä Kredinorilla? Tutustu urasivuihimme!